Rasvakanavan puhdistus

Rasvakanavan puhdistus

Ravintolan rasvakanavan puhdistus Uudenmaan alueella

Mikä?

Ravintolan rasvakanavan puhdistus Uudenmaan alueella

Ammattimaiseen ruuanlaittoon tarkoitettujen keittiöiden rasvahormit, ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot on lain mukaan puhdistettava vähintään kerran vuodessa. Ravintolan rasvakanava on puhdistettava jopa tätä useammin, mikäli keittiö on erityisen raskaassa käytössä.

LK Ilmanvaihtopalvelu palvelee ravintoloita sekä esimerkiksi koulujen ja palvelutalojen keittiöitä Uudenmaan alueella rasvakanavien puhdistuksiin liittyen.

Pyydä meidät kartoituskäynnille

Laadi kanssamme kätevä huoltosopimus

Tarjoamme asiakkaillemme huolettomat huoltosopimukset, jolloin hoidamme ravintolan tai keittiön rasvakanavan puhdistuksen automaattisesti sovitulla aikataululla. Meillä on sisäisesti käytössämme automaatio, joka ilmoittaa, kun puhdistus on ajankohtainen. Muistutamme asiakasta tulevasta toimenpiteestä ja sovimme aikataulusta, sillä keittiö ei voi olla käytössä rasvakanavan puhdistuksen aikana. Toimitamme aina työstämme puhdistustodistuksen, jossa kerromme, milloin ja millä välineillä puhdistus on hoidettu.

Miksi?

Rasvakanavan puhdistus parantaa turvallisuutta ja hygieniaa

Paloturvallisuus paranee

Ruuanvalmistuksessa käytettävä rasva kertyy herkästi hormien seinämiin ja pinttyy kiinni. Hormiin kertyvä rasva on tulenarkaa ja luo vaarallista palokuormaa talon rakenteisiin. Ravintolan tai keittiön rasvakanavan puhdistus on tehtävä säännöllisesti.

Hygienia ennen kaikkea

Kun rasva kertyy hormien seinämiin vaikuttaa se myös ilmanvaihdon puitteissa tilojen hygienisyyteen. Puhdistettujen hormien avulla myös kiinteistön muut rakenteet pysyvät siisteinä ja ehjinä. Rasvakanavan puhdistus on tehtävä vähintään kerran vuodessa.

Työntekijöiden terveys

Hyvä sisäympäristö lisää työssä jaksamista ja työn tuottavuutta sekä parhaimmillaan edistää työntekijöiden terveyttä ja työhyvinvointia. Rasvakanavan puhdistus parantaa myös työntekijöiden turvallisuutta.

Lakisäädökset

Ammattikeittiöiden ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus on Suomessa viranomaismääräyksellä säädetty pakolliseksi toimenpiteeksi. Sisäasiainministeriön asetus n:o 802 laitteistoiden puhdistamisesta, Helsinki 13.9.2001

Miten?

Näin me sen teemme

1

Aloitus

Teemme alkukartoituksen ravintolassa tai keittiössä. Annamme tarjouksen rasvakanavan puhdistuksesta (huoltosopimus tai yksittäinen kerta). Tiedotamme ja ohjeistamme huomioon otettavat asiat ennen työn aloitusta.

2

Toteutus

Sovimme sopivan ajankohdan rasvakanavan puhdistukselle, kertaamme ja läpikäymme tarjouksen ja suoritamme työn sovitun mukaisesti. Keittiö ei voi olla toiminnassa työn suorittamisen aikana, joten työ tehdään, kun se sopii asiakkaalle.

3

Viimeistely

Dokumentoimme puhdistustoimet digitaalisesti, valokuvien kanssa. Säästämme dokumentit vähintään 5 vuotta. Pidämme asiakkaamme ajan tasalla sekä tarjoamme ammattitaitoista henkilökohtaista palvelua ja opastusta.

Lisätietoa keittiön rasvakanavan puhdistuksesta

Rasvahormi on keittiön ilmanvaihtokanava, jonka kautta liesituuletin poistaa keittiön käryt. Kanavan seinämiin kertyy väistämättä rasvakarstaa, joka on tulenarkaa ja nostaa ravintolan tai muun keittiön paloturvallisuusriskiä. Lisäksi likainen järjestelmä on energiasyöppö.

Rasvakanavan puhdistus tehdään nuohoamalla sekä puhdistamalla kaikki järjestelmän osat oikeilla menetelmillä, aineilla ja välineillä. Puhdistus sisältää rasvakanavien puhdituksen mekaanisesti tai käsivoimin niin sanotuilla rasvapoistokolilla. Lisäksi rasvakananvan huippuimuri puhdistetaan ja toimivuus tarkastetaan.

Asiakkaalle toimitetaan kuvallinen raportti tehdystä työstä. Toimenpide on suoritettava vähintään kerran vuodessa tai useammin tarvittaessa, jotta se täyttää paloturvallisuuden vaatimukset.

Pyydä tarjous

Miksi LK Ilmanvaihtopalvelu?

Toteutamme rasvakanavan puhdistukset ravintoloille sekä koulujen ja palvelutalojen keittiöille kokeneesti Uudenmaan alueella. Toimimme Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi muun muassa Kauniaisissa, Keravalla, Järvenpäässä, Klaukkalassa, Kirkkonummella ja Sipoossa.

Palvelemme asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti, sillä emme pelkästään tee sovittua työtä vaan myös opastamme esimerkiksi energiansäästöön liittyvissä asioissa. Meiltä saat ravintolan tai keittiön rasvakanavan puhdistuksen lisäksi ilmanvaihtokoneen asennukset, huollot ja korjaukset sekä ilmanvaihtokanavan puhdistukset ja ilmamäärämittaukset.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

Kysy tarjousta palveluistamme. Toimimme lähellä sinua.

Pyydä tarjous