Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen työvaiheet
- Ilmanvaihtokanavien mekaaninen puhdistus
-
Liesikanavan mekaaninen puhdistus
-
IV-koneen puhdistus ja toimivuuden tarkastus
-
Ilmanvaihtokanavien desinfiointi
-
Venttiilien pesu
-
Ilmamäärien mittaus ja säätö
-
Kuntokartoitus
-
Puhdistuspöytäkirja
Ilmanvaihto voidaan toteuttaa usealla eri tavalla
Ilmanvaihdon päätoimintaperiaate on ilmanvaihtojärjestelmästä riippumatta samankaltainen. Suomessa esiintyvät neljä erilaista ilmanvaihtojärjestelmää ovat: koneellinen tulo ja poisto, koneellinen poisto eli huippuimurijärjestelmä, painovoimainen ilmanvaihto sekä ilmalämmitteinen ilmanvaihto. Eri vaihtoehtoihin voit tutustua Hengitysliiton sivuilla.
Tietoa sisäilmasta
Sisäilmayhdistys tarjoaa puolueetonta tietoa sisäilmasta. Sisäilmastolla tarkoitetaan niitä rakennuksen ympäristötekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisen terveyteen ja viihtyvyyteen. Sisäilmaongelmiin kannattaa puuttua ajoissa. Sivuilta löydät apua ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Lisäksi yhdistys on koonnut tuntomerkkilistoja, joiden avulla voit tarkistaa ovatko sisäilmaolosuhteet kunnossa työpaikallasi tai kotonasi.
Mikäli kiinteistössä ilmenee poikkeavia hajuja tai kiinteistön käyttäjillä ilmenee epämääräisiä oireita, kuten väsymystä tai sairasteluja, kannattaa kiinnittää huomiota sisäilman laatuun. Ammattilaisella säännöllisin väliajoin teetetty ilmanvaihtokanavien puhdistus ja huolto on paras tapa taata terveellinen ja puhdas sisäilma kiinteistössäsi. Meiltä myös ilmamäärämittaus ja ilmanvaihdon säätö. Ota meihin yhteyttä, palvelemme Uudenmaan alueella.
Kotitalousvähennys
Muista hyödyntää myös kotitalousvähennys. Vähennystä voidaan hyödyntää esimerkiksi asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöissä. Ilmanvaihdon puhdistus on vähennyskelpoinen toimenpide.