ilmanvaihtokanavien puhdistus - LK Ilmanvaihtopalvelu Oy

ilmanvaihtokanavien puhdistus Uudenmaan alueella

ilmanvaihtokanavien puhdistus - LK Ilmanvaihtopalvelu Oy

Mikä?

Ilmanvaihdon ja ilmanvaihtokanavien puhdistus kokeneelta ammattilaiselta

Meiltä ammattitaitoinen ilmanvaihtokanavien puhdistus taloyhtiöille, kouluille, liikekiinteistöille ja omakotitaloille Uudenmaan alueella. Laadukas ja toimiva ilmanvaihto tuo energiatehokkuutta ja lisää samalla käyttäjien hyvinvointia. Opastamme asiakkaitamme mielellämme energiatehokkuuteen liittyvissä asioissa.

Ilmanvaihdon puhdistus kannattaa teettää 5-10 vuoden välein. Palvelemme myös akuuteissa tarpeissa ja vikatilanteissa. Meidän kanssamme laadit myös kätevät huoltosopimukset, jolloin huolehdimme ilmastointikanavien puhdistuksesta tasaisin väliajoin. Mitä ikinä tarvitset, LK Ilmanvaihtopalvelu on luottokumppanisi!

Kerro meille tarpeestasi

Miksi?

Ilmanvaihdon puhdistus luo turvallisen ja viihtyisän sisäilman

Terveys ja viihtyvyys

Epäpuhdas sisäilma vaikuttaa suoraan terveyteen, viihtyvyyteen, paloturvallisuuteen sekä työtehoon aiheuttaen ärsytys- ja väsymysoireita sekä sairauksia. Ilmanvaihtojärjestelmiin kertyy ajan mittaan epäpuhtauksia, kuten pölyä, homesieniä, mikrobeja, bakteereja ja kemikaalien jäämiä. Myös kanaviin päässyt kosteus levittää epäpuhtauksia. Ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeä osa tervettä sisäilmaa.

Turvallisuus ja tehokkuus

Likainen ja pölyinen ilmanvaihtojärjestelmä on usein myös paloturvallisuusriski. Palotilanteessa sisäilma lämpenee ja laajenee johtaen ilmanpaineen kasvamiseen. Paine levittää palokaasut ilmanvaihtojärjestelmän kautta muihin rakennusosiin. Ilmanvaihdon puhdistus kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta turvallisuus kasvaa.

Säästöt ja energiataloudellisuus

Ilmanvaihtokanavien puhdistus parantaa sisäilmaa, auttaa pitämään kiinteistön rakenteet kunnossa poistamalla haitallisen kosteuden rakenteista ja parantaa samalla rakennuksen energiataloudellisuutta. Tehokkaan ilmanvaihdon ansiosta homevaurioiden riski pienenee märkätilojen kuivuessa paremmin. Puhdas ilmanvaihto on myös merkittävä energiansäästäjä. Mitä likaisempi ilmanvaihtojärjestelmä, sitä enemmän se kuluttaa energiaa. Varaa ilmastointikanavien puhdistus ajoissa!

Miten?

Näin me sen teemme

1

Aloitus

Teemme alkukartoituksen ja jätämme tarjouksen ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta. Avaamme tilanteen asiakkaalle selkokielisesti. Tiedotamme ja ohjeistamme huomioon otettavat asiat ennen työn aloitusta.

2

Toteutus

Sovimme sopivan ajankohdan ilmastoinnin puhdistukselle, kertaamme ja läpikäymme tarjouksen ja suoritamme työn sovitun mukaisesti. Ilmastointikanavien puhdistus kestää yleensä yksityisasiakkaille noin 2-5 tuntia, suuremmissa kohteissa kahdesta päivästä päälle viikkoon.

3

Viimeistely

Dokumentoimme työnkulun valokuvien kanssa digitaalisesti. Pidämme asiakkaamme ajan tasalla sekä tarjoamme ammattitaitoista henkilökohtaista palvelua ja opastusta. Säästämme dokumentit vähintään 5 vuotta.

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen työvaiheet

  • Ilmanvaihtokanavien mekaaninen puhdistus
  • Liesikanavan mekaaninen puhdistus

  • IV-koneen puhdistus ja toimivuuden tarkastus

  • Ilmanvaihtokanavien desinfiointi

  • Venttiilien pesu

  • Ilmamäärien mittaus ja säätö

  • Kuntokartoitus

  • Puhdistuspöytäkirja

Ilmanvaihto voidaan toteuttaa usealla eri tavalla

Ilmanvaihdon päätoimintaperiaate on ilmanvaihtojärjestelmästä riippumatta samankaltainen. Suomessa esiintyvät neljä erilaista ilmanvaihtojärjestelmää ovat: koneellinen tulo ja poisto, koneellinen poisto eli huippuimurijärjestelmä, painovoimainen ilmanvaihto sekä ilmalämmitteinen ilmanvaihto. Eri vaihtoehtoihin voit tutustua Hengitysliiton sivuilla.

Tietoa sisäilmasta

Sisäilmayhdistys tarjoaa puolueetonta tietoa sisäilmasta. Sisäilmastolla tarkoitetaan niitä rakennuksen ympäristötekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisen terveyteen ja viihtyvyyteen. Sisäilmaongelmiin kannattaa puuttua ajoissa. Sivuilta löydät apua ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Lisäksi yhdistys on koonnut tuntomerkkilistoja, joiden avulla voit tarkistaa ovatko sisäilmaolosuhteet kunnossa työpaikallasi tai kotonasi.

Mikäli kiinteistössä ilmenee poikkeavia hajuja tai kiinteistön käyttäjillä ilmenee epämääräisiä oireita, kuten väsymystä tai sairasteluja, kannattaa kiinnittää huomiota sisäilman laatuun. Ammattilaisella säännöllisin väliajoin teetetty ilmanvaihtokanavien puhdistus ja huolto on paras tapa taata terveellinen ja puhdas sisäilma kiinteistössäsi. Meiltä myös ilmamäärämittaus ja ilmanvaihdon säätö. Ota meihin yhteyttä, palvelemme Uudenmaan alueella.

Kotitalousvähennys

Muista hyödyntää myös kotitalousvähennys. Vähennystä voidaan hyödyntää esimerkiksi asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöissä. Ilmanvaihdon puhdistus on vähennyskelpoinen toimenpide.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

Kysy tarjousta palveluistamme. Toimimme lähellä sinua.