Hormikartoitus

Hormikartoitus

Kartoituksella vältät riskit

Mikä?

Kartoituksella vältät riskit

Hormikartoitus antaa tietoja hormien kunnosta, sekä mahdollisista korjaustarpeista. Ammattilaisen tuottama hormikartoitus antaa kattavaa lähtötietoa myös linjasaneerauksen suunnitteluun. Dokumentoimme ja raportoimme asiakkaillemme aina koko työnkulun valokuvien kanssa digitaalisesti.

Pyydä tarjous

Miksi?

Kattavaa tietoa ja turvallisuutta asumiseen

Vältä onnettomuudet

Hormin korjaus on tärkeää tehdä hyvissä ajoin, jotta vältytään viallisen hormiston riskeiltä. Jos piippu on rapautunut, hormi vuotaa ja veto on huono, voi riskinä olla pahimmillaan tulipalo. Vuotava hormi tai hormisto ei estä hajuttoman häkäkaasun kulkeutumista muihin hormeihin tai tiloihin. Pelkkä nuohous ei paranna paloturvallisuutta, usein vasta hormikartoitus antaa tietoa tarvittavista jatkotoimenpiteistä.

Pidä kosteus loitolla

Hormien kunto vaikuttaa paloturvallisuuden lisäksi sisäilmaan ja ilman vaihtuvuuteen. Jos hormit ovat tukossa, ei kosteus pääse kulkemaan niiden kautta pois, vaan alkaa jossain vaiheessa imeytyä rakenteisiin. Tehokkaan ilmanvaihdon ansiosta homevaurioiden riski pienenee kosteuden poistuessa paremmin.

Tietoa nopeasti ja kattavasti

Hormin videokuvaus on erittäin suosittu ja nopea tapa selvittää hormien yleiskuntoa ja rakennetta. Videon avulla on helppo selvittää mutkat ja sivusiirtymät, sekä mahdolliset tukokset ja muut ongelmat. Hormikartoituksesta saatujen tietojen pohjalta voidaan tehdä täysimittainen hormin kuntotutkimus.

Miten?

Näin me sen teemme

1

Aloitus

Teemme alkukartoituksen, jätämme tarjouksen työn sisällöstä jossa olemme avanneet tilanteen selkokielisesti sekä kertoneet erilaisista vaihtoehdoista.

2

Toteutus

Sovimme sopivan ajankohdan, kertaamme ja läpikäymme tarjouksen ja suoritamme työn sovitun mukaisesti.Kuvaamme hormin kameralle, suoritamme asiaankuuluvat savukokeet ja ilman liikkuvuuden.

3

Viimeistely

Työn hyväksyminen ja tehdyn työn kertaus. Dokumentoimme työnkulun valokuvien kanssa digitaalisesti. Säästämme dokumentit vähintään 5 vuotta.

Lisätietoa hormikartoituksesta

Hormitutkimuksen avulla saadaan selville

  • Hormin rapautuneisuus ja yleinen hormin kunto

  • Sivuliittymät ja mutkat

  • Peltipaikkaukset ja muut vanhat saneeraukset

  • Poikkileikkausten muutoksen mitoissa

  • Venttiilien ja hormien sijaintien merkinnät pohjakuviin

  • Tarvittaessa pystymme piirtämään / merkitsemään tulo- ja poistoilmaventtiilit tasokuviin. Tämä helpottaa tilaajaa hormien kunnostuksen suunnittelussa ja kustannusten laskennassa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

Kysy tarjousta palveluistamme. Toimimme lähellä sinua.