Ilmanvaihtojärjestelmän mittaus ja säätö

Ilmanvaihtojärjestelmän mittaus ja säätö

Ilmanvaihtuvuus oikeissa suhteissa

Mikä?

Ilmanvaihtuvuus oikeissa suhteissa

Ilmamäärien mittaus ja säätö ovat perusta toimivalle ilmanvaihdolle. Ilmanvaihtojärjestelmä on aina säädettävä ilmanvaihtosuunnitelman mukaisesti, jotta se toimii toivotulla tavalla. Oikein tehdyllä säädöllä varmistetaan paitsi jokaisen huoneen tarkoituksenmukainen ilmanvaihto, myös oikea tulo- ja poistoilmavirtojen suhde. Opastamme asiakkaamme ilmanvaihdon käyttöön. Kun talo säädetään lievästi alipaineiseksi, kosteus poistuu rakennuksesta tehokkaammin. On tärkeää, että rakennukseen luodaan juuri oikea alipainetaso. Ilmanvaihdon säätöä ei kannata yrittää itse, vaan työhön on syytä palkata ammattilainen.

Kysy tarjous

Miksi?

Puhdasta sisäilmaa ja käyttöikää

Pidä kosteus ja epäpuhtaudet poissa

Ylipaine rakennuksessa työntää huonekosteutta ulkovaipan rakenteisiin ja liian suuri alipaine voi haitata tulipesien vetoa ja vuotoilma voi tuoda epäpuhtauksia ulkoa tai seinärakenteista.

Pidennä ja paranna käyttöikää

Oikein toteutettuna ilmamäärien mittaus ja säätö parantavat kiinteistöjen sisäilman laatua ja oikein toimiessaan se lisää koneiden ja kiinteistön käyttöikää. Dokumentoimme ja raportoimme asiakkaillemme aina koko työnkulun valokuvien kanssa digitaalisesti.

Säästä aikaa ja rahaa

Ilmanvaihto on yksi merkittävimmistä energian kuluttajista. Oikein säädetty ilmanvaihto toimii energiatehokkaasti yhdessä talon muiden järjestelmien kanssa (rakenteet, ikkunat ja lämmitys) ja tuo merkittäviä säästöjä lämmityskuluihin.

Lakisäädökset ja oppaat

Ilmanvaihdon mitoitukset ja perusteet

Miten?

Näin me sen teemme.

1

Aloitus

Teemme maksuttoman alkukartoituksen, jätämme tarjouksen työn sisällöstä jossa olemme avanneet tilanteen selkokielisesti. Tiedotamme ja ohjeistamme huomioon otettavat asiat ennen työn aloitusta.

2

Toteutus

Sovimme sopivan ajankohdan, kertaamme ja läpikäymme tarjouksen ja suoritamme työn sovitun mukaisesti. Ohjeistamme ja tiedotamme työnkulusta ja aikatauluista asukkaille.

3

Viimeistely

Työn hyväksyminen. Tarjoamme ammattitaitoista henkilökohtaista palvelua ja opastusta ilmanvaihtokoneen oikeaan käyttöön. Säästämme dokumentit vähintään 5 vuotta.

Lisätietoja mittauksesta ja säädöstä

Mikäli kiinteistössä on häiritseviä hajuja tai asukkaille ilmenee epämääräisiä oireita (esimerkiksi väsymystä tai sairasteluja) kannattaa kiinnittää huomiota sisäilman laatuun. Ihminen tottuu vähitellen huononevaan sisäilmaan. Ammattilaisella säännöllisin väliajoin teetetty huolto on paras tapa taata terveellinen ja puhdas sisäilma kiinteistössäsi. Ota meihin yhteyttä, palvelemme lähellä sinua.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

Kysy tarjousta palveluistamme tai rahoitusmahdollisuuksista. Toimimme lähellä sinua.

Pyydä tarjous