ilmanvaihtokanavien puhdistus - LK Ilmanvaihtopalvelu Oy

Tunkkaiselle sisäilmalle voi löytyä yllättävän yksinkertainen syy

Kyselyn mukaan kodin sisäilmaongelmat johtuvat useimmiten joko puuttuvista tai rikkinäisistä korvausilmaventtiileistä tai poistoilmaa säätelevän huippuimurin vioista.

TOIMIVA ilmanvaihto on tärkeää asukkaiden viihtyvyydelle ja terveydelle. Se auttaa myös pitämään rakennuksen kunnossa ja säilyttämään arvonsa.

Jos ilmanvaihto on riittämätön, liiallinen sisäilman kosteus voi kertyä kodin pinnoille ja aiheuttaa aikaa myöten home- ja muita vaurioita, yritys kertoo tiedotteessa.

– Ilmanvaihdon parantamisessa ensimmäinen askel on ongelman syyn paikantaminen. Apua saa paikalliselta LVI-urakoitsijalta.

Heiltä voi pyytää arvion, miten oman kodin ilmanvaihtoa pystyisi parantamaan ja mitä se maksaa, kertoo tiedotteessa Vilpe oy:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Veli-Pekka Lahti Lahti.

Vilpen asiantuntijat kokosivat listan tyypillisimmistä ongelmista ja niiden yleisimmistä syistä. Nämä tilanteet koskevat asuntoja, joissa on asennettuna koneellinen poistoilmanvaihto.

Suomessa kyseinen ilmanvaihtoratkaisu löytyy suurimmasta osasta asuntoja, jotka on rakennettu ennen 2000-lukua. Monissa sen jälkeen rakennetuissa rakennuksissa on täysin koneellinen ilmanvaihto.

Linkki Iltasanomien artikkeliin: tunkkainen sisäilma

Tunkkaiselle sisäilmalle voi löytyä yllättävän yksinkertainen syy

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

Kysy tarjousta palveluistamme. Toimimme lähellä sinua.