ilmanvaihtokanavien puhdistus - LK Ilmanvaihtopalvelu Oy

Koronavirus ja sisäilman turvallisuus

Hyvä sisäilmanlaatu tukee terveyttä ja hyvinvointia. Hyvin toimiva ilmanvaihto on tärkeää myös mahdollisten sisäilmassa olevien epäpuhtauksien poistamisessa.

Koronavirus voi tarttua myös ilmavälitteisesti pienten aerosolien muodossa. Tämä tarkoittaa, että yskiessä ja aivastaessa syntyy suurempien pisaroiden lisäksi myös hyvin pieniä hiukkasia, aerosoleja, jotka voivat jäädä leijumaan ilmaan pidemmäksi aikaa. Tällöin tartunnan voi saada myös kauempaa kuin 2 metrin etäisyydeltä.

Ilmavälitteisiä tartuntoja on havaittu sisätiloissa, joissa on huono ilmanvaihto. Joissain tapauksissa sairastunut henkilö on lisäksi hengittänyt voimakkaasti, esimerkiksi laulanut, huutanut tai puhunut kovaäänisesti.

Arkielämässä mahdollisen ilmavälitteisen tartunnan riskiä vähentävät

  • riittävä ilmanvaihto
  • yli 2 metrin etäisyys ihmisten välillä
  • kasvomaskin käyttö, kun liikkuu paikoissa, joissa on muita ihmisiä
  • ihmismäärien rajoittaminen samassa tilassa

Hyvä sisäilmanlaatu tukee terveyttä ja hyvinvointia. Hyvin toimiva ilmanvaihto on tärkeää myös mahdollisten sisäilmassa olevien epäpuhtauksien poistamisessa. On useita keinoja, joilla voit parantaa ilmanvaihdon toimintaa.

Esimerkiksi kotona ja muussa tilassa, jossa oleskellaan jatkuvasti, on ilmanvaihdon oltava toiminnassa keskeytymättömästi. Jos tällaisessa tilassa ei ole satunnaisesti käyttäjiä, tehoa voi pienentää, mutta ilmanvaihtoa ei tulisi koskaan sulkea kokonaan.

Lähde THL

Lisää aiheesta voit lukea THL:n sivuilta osoitteesta: Korona ja sisäilman turvallisuus

Koronavirus ja sisäilman turvallisuus

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

Kysy tarjousta palveluistamme. Toimimme lähellä sinua.