Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihdon ja ilmanvaihtokanavien puhdistus

Mikä?

Ilmanvaihdon ja ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihtokanavien puhdistus suositellaan tehtäväksi yleensä 5-10 vuoden välein (STM 2003, Asumisterveysohje). Toteutamme ilmastointikanavien puhdistuksia taloyhtiöille ja kiinteistöille pitkällä kokemuksella. Olemme toteuttaneet iv kanavien puhdistuksia esimerkiksi omakotitaloihin, mökkeihin, kerros- ja rivitalohin sekä toimitiloihin.

Laadukas ja toimiva ilmanvaihto tuo energiatehokkuutta kiinteistölle ja lisää samalla sen käyttäjien hyvinvointia. Puhdas ja raikas sisäilma kohentaa esimerkiksi vireystilaa, voi ennaltaehkäistä allergiaa ja erilaisia sydän- ja hengityselinsairauksia sekä parantaa unenlaatua. Ammattitaitoisella toiminnallamme edesautamme viihtyvyyttä terveissä sisätiloissa, kerromme asiakkaillemme ilmanvaihdon tärkeydestä selkokielellä ja palvelemme paikallisesti - alkukartoituksesta loppuraporttiin saakka.

Kysy tarjous

Miksi?

Ilmanvaihdon puhdistus luo turvallisen ja viihtyisän sisäilman

Terveys ja viihtyvyys

Epäpuhdas sisäilma vaikuttaa suoraan terveyteen, viihtyvyyteen, paloturvallisuuteen sekä työtehoon aiheuttaen ärsytys- ja väsymysoireita sekä sairauksia. Ilmanvaihtojärjestelmiin kertyy ajan mittaan epäpuhtauksia kuten pölyä, homesieniä, mikrobeja, bakteereja ja kemikaalien jäämiä. Myös kanaviin päässyt kosteus levittää epäpuhtauksia.

Turvallisuus ja tehokkuus

Likainen ja pölyinen ilmanvaihtojärjestelmä on usein myös paloturvallisuusriski. Palotilanteessa sisäilma lämpenee ja laajenee johtaen ilmanpaineen kasvamiseen, joka levittää palokaasut ilmanvaihtojärjestelmän kautta muihin rakennusosiin.

Säästöt ja energiataloudellisuus

Toimiva ilmastointijärjestelmä parantaa sisäilmaa, auttaa pitämään kiinteistön rakenteet kunnossa poistamalla haitallisen kosteuden rakenteista ja parantaa samalla rakennuksen energiataloudellisuutta. Tehokkaan ilmanvaihdon ansiosta homevaurioiden riski pienenee märkätilojen kuivuessa paremmin. Puhdas ilmanvaihto on myös merkittävä energiansäästäjä. Mitä likaisempi ilmanvaihtojärjestelmä, sitä enemmän se kuluttaa energiaa.

Miten?

Näin me sen teemme.

1

Aloitus

Teemme alkukartoituksen, jätämme tarjouksen työn sisällöstä jossa olemme avanneet tilanteen selkokielisesti. Tiedotamme ja ohjeistamme huomioon otettavat asiat ennen työn aloitusta.

2

Toteutus

Sovimme sopivan ajankohdan, kertaamme ja läpikäymme tarjouksen ja suoritamme työn sovitun mukaisesti. Työ kestää yleensä yksityisasiakkaille noin 2-5 tuntia, suuremmissa kohteissa kahdesta päivästä päälle viikkoon.

3

Viimeistely

Dokumentoimme työnkulun valokuvien kanssa digitaalisesti. Pidämme asiakkaamme ajan tasalla sekä tarjoamme ammattitaitoista henkilökohtaista palvelua ja opastusta. Säästämme dokumentit vähintään 5 vuotta.

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen työvaiheet

Ilmanvaihto voidaan toteuttaa usealla eri tavalla.

Ilmanvaihdon päätoimintaperiaate on ilmanvaihtojärjestelmästä riippumatta samankaltainen. Suomessa esiintyvät neljä erilaista ilmanvaihtojärjestelmää ovat: koneellinen tulo ja poisto, koneellinen poisto eli huippuimurijärjestelmä, painovoimainen ilmanvaihto sekä ilmalämmitteinen ilmanvaihto. Eri vaihtoehtoihin voit tutustua Hengitysliiton sivuilla: https://www.hengitysliitto.fi/fi/sisailma/ilmanvaihto/ilmanvaihtojarjestelmat

Ilmastointikanavien puhdistuksen työvaiheet

  • Ilmanvaihtokanavien mekaaninen puhdistus

  • Liesikanavan mekaaninen puhdistus

  • IV-koneen puhdistus ja toimivuuden tarkastus

  • Ilmanvaihtokanavien desinfiointi

  • Venttiilien pesu

  • Ilmamäärien mittaus ja säätö

  • Kuntokartoitus

  • Puhdistuspöytäkirja

Tietoa sisäilmasta

Sisäilmayhdistys tarjoaa puolueetonta tietoa sisäilmasta. Sisäilmastolla tarkoitetaan niitä rakennuksen ympäristötekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisen terveyteen ja viihtyvyyteen. Sisäilmaongelmiin kannattaa puuttua ajoissa, sivuilta löydät apua ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Lisäksi yhdistys on koonnut tuntomerkkilistoja, joiden avulla voit tarkistaa ovatko sisäilmaolosuhteet kunnossa työpaikallasi tai kotonasi. www.sisailmayhdistys.fi

Mikäli kiinteistössä on häiritseviä hajuja tai asukkaille ilmenee epämääräisiä oireita (esimerkiksi väsymystä tai sairasteluja) kannattaa kiinnittää huomiota sisäilman laatuun. Ihminen tottuu vähitellen huononevaan sisäilmaan. Ammattilaisella säännöllisin väliajoin teetetty huolto on paras tapa taata terveellinen ja puhdas sisäilma kiinteistössäsi. Ota meihin yhteyttä, palvelemme lähellä sinua.

Kotitalousvähennys

Hyödynnä kotitalousvähennys, siihen voidaan hyödyntää esimerkiksi asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöt. https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/47873/kotitalousvahenny3/

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

Kysy tarjousta palveluistamme. Toimimme lähellä sinua.

Pyydä tarjous